Британци не стигнаха до погребението на кралицата заради прекъсване на жп транспорта в кралството

  • 19 септември 2022 16:43

  • 1017
  • 1
Британци не стигнаха до погребението на кралицата заради прекъсване на жп транспорта в кралството
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Опечалени граждани, пристигнали в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора, трябваше да наблюдават събитията, свързани с траурната церемония, на екраните на мобилните си телефони заради прекъсване на движението на железопътния транспорт, предаде ДПА.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 174

От 6:30 ч. сутринта местно време гара "Падингтън" в Западен Лондон остана блокирана заради повреда в електрическите проводници. Не се очаква движението там да бъде възобновено преди края на деня., информира БТА.

Много хора, планирали да пристигнат в британската столица за началото на погребението, закъсняха с няколко часа. Във вагоните на засегнатите влакове звучеше хорът на Уестминстърското абатство, който пътниците слушаха на мобилните си телефони.

"Моите най-искрени извинения за закъсненията в този важен ден за страната", обърна се служител на британските национални железници към пасажерите в един от блокираните влакове.

Опечалени граждани, които са пътували за траурната церемония от гара Падингтън към Уиндзор, също са били засегнати от блокирането на железопътната мрежа.

НА ЖИВО: Погребението на кралица Елизабет II

Линиите между градовете Рединг и Нюбъри пък бяха затворени заради човек, който е бил блъснат от влак.

Всички тези проблеми възникнаха по време на една от най-големите транспортни операции, провеждани някога във Великобритания.

За днес бяха планирани около 250 допълнителни влака. Вчера в Лондон бяха регистрирани 2,08 милиона пътувания с метрото. Това е с 16 процента повече в сравнение със същия ден седмица по-рано и е малко над нивата отпреди коронавируса.

Транспортните власти се опасяват, че след като погребалната процесия напусне Уестминстър, много опечалени граждани могат да се запътят към домовете си по едно и също време и това да предизвика големи струпвания на хора. За това пътниците бяха призовани да не бързат да се прибират.  

Цветелина Кирилова
1017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.19 | 17:39

1
като ги глед тия са тръгнали в друга посока

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини