Великобритания ще отдаде почит на Елизабет II с минута мълчание

  • 18 септември 2022 19:38

  • 2119
  • 1
Великобритания ще отдаде почит на Елизабет II с минута мълчание
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Херцогът на Йорк принц Андрю се поклони днес пред тленните останки на майка си, кралица Елизабет Втора, а тази вечер, в 20 часа местно време, Обединеното кралство ще запази минута мълчание в нейна памет. Хората са приканени да направят това у дома, пред входа на жилището си, на улицата или на бдения и обществени събития, предаде Пи Ай Мидия/ДПА. Началото на минутата за размисъл ще бъде дадено със звъна на Биг Бен. Една минута по-късно, в 20,01 часа още един удар ще отбележи краят на минутата мълчание.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 177

Принц Андрю е последният член на кралското семейство, който отдаде почит на майка си. Той изтъкна нейните "знания и безгранична мъдрост". 

И днес в Лондон продължава да се вие огромна опашка от желаещи да се сбогуват с кралицата. Ковчегът ѝ ще остане за поклонение в Уестминстър хол до 6,30 часа утре. Хората бяха предупредени да не се редят повече, защото се чака по 13 часа и повече. Очаква се властите да решат кога достъпът до опашката да бъде спрян.

В Обединеното кралство продължават да пристигат чуждестранни лидери, които утре ще присъстват на погребалната служба за кралицата в Уестминстърското абатство, отбелязва БТА.

Лидери от цял свят пристигат в Лондон за погребението на Елизабет II

Константин Тодоров
2119 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sarbeca Z

2022.09.18 | 21:15

1
Принц Андрю, доказаният педофил, който е на Свобода и живее на гърба на данъкоплатците !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини