Наплив от наематели за жилища на гръцки острови за зимата

  • 17 септември 2022 14:11

  • 1896
  • 2
Наплив от наематели за жилища на гръцки острови за зимата
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Масово се наемат жилища на гръцките острови в Егейско море поради мекия климат и очакваната енергийна криза и високи цени за отопление тази зима в Европа. Това пишат медиите в южната ни съседка, като очакванията са за наплив от европейци през студените месеци, предаде БНР.

"Нито един германец няма да студува зимата на остров Крит", заяви пред германските медии кметът на град Ханя Панагиотис Симандиракис.

От агенциите за недвижими имоти потвърждават за силно търсене на наемане на жилища от европейци за зимата. Не са само пенсионери, но и млади семейства с деца, чийто родители имат възможност да работят дистанционно.

Интересът на европейците не е само към остров Крит, но и към други южни острови в Егейско море, където разходите за отопление са ниски поради топлото време.

Ето как Гърция ще се бори с жилищната криза при младите хора

Хотелиерите съобщават, че още не е приключил туристическия сезон и вече има много заявки за наематели до май следващата година.

"Туристическият сезон тази година за  островите е безкраен", коментират гръцките медии.

Константин Тодоров
1896 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.17 | 14:38

1
Рyскитe пeнсиoнepи нe paз6иpaт дo6pe - кaк тaкa eвpoпeйскитe им вpъстници нe мoгaт дa си плaщaт гaзa, нo мoгaт дa хoдят пo eкскypзии цялa зимa. Зa pyския пeнсиoнep и двeтe нeщa сa нeпoстижими.
Анонимен

2022.09.17 | 16:58

2
ти как разбра че са непостижими? цяло лято на морето кво има бабички рускини и дядовци ти ходил ли си на море та да приказваш гяур

Добави коментар

Водещи новини