Истанбул - №1 в Европа сред най-привлекателните за туристите градове това лято

  • 17 септември 2022 13:03

  • 596
  • 1
Истанбул - №1 в Европа сред най-привлекателните за туристите градове това лято
© Novini.bg/Canva

Истанбул е на първо място сред градовете в Европа това лято като главна дестинация за туризъм, съобщава "Хюриет дейли нюз", позовавайки се на ForwardKeys, компания за анализ на пътнически данни.

Истанбул е регистрирал ръст на чуждестранните посетители от два процента в сравнение с нивата от преди ковид пандемията. Турският град е следван от гръцката столица Атина, където се наблюдава спад от 7 процента, и от исландската столица Рейкявик и португалския град Порто, при които се отчита свиване от 8 процента спрямо периода преди пандемията.

Българският език набира все по-голяма популярност сред търговците в Турция

Турция е надминала предпандемичните нива на посещенията със самолетен полет от чужбина с девет на сто, а Гърция - с две на сто, показват още данните на компанията.

Албания, която има дял от едва един процент от пътуванията със самолет в Европа, е отчела ръст от цели 28 процента на посещенията от чужбина спрямо периода преди пандемията.

Като основни фактори, допринесли за доброто представяне на Турция, ForwardKeys отчита спада в стойността на турската лира и факта, че страната остава отворена към руския пазар, откъдето директните полети до по-голямата част от Европа са забранени.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
596 1

Коментари 1

Добави коментар

2022.09.17 | 17:19

1
И няма начин да не е така. те са най-привлекателни с надарените обрязани мъже, които предлагат услуги в стая за един час при голямата, потресаваща инфлация за як, изтощителен секс, и баня. При пожелание може да ви предоставят два нереза. Лекар и два чифта памперси.

Добави коментар

Водещи новини