Швейцария преустанови действието на визово споразумение с Русия

  • 16 септември 2022 17:03

  • 2017
  • 1
Швейцария преустанови действието на визово споразумение с Русия
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Швейцария реши днес да преустанови изцяло действието на споразумение с Русия за улеснено предоставяне на визи, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13899

По този начин Берн последва примера на Европейския съюз по визовия въпрос.

На свое заседание швейцарското правителство "реши да преустанови изцяло действието на споразумението за облекчено издаване на визи, което Швейцария сключи с Русия" през 2009 г., се казва в изявление на правителството.

"Това обаче не означава, че се въвежда забрана за издаване на визи на руски граждани, а че отново ще се прилага обикновената процедура", се уточнява в изявлението.

Швейцарският парламент одобри закупуването на изтребители Ф-35 за 5,5 млрд. долара

"Швейцария има интерес от това да се присъедини към общата и единна политика за визите на европейско ниво, тъй като иначе рискува представителствата ѝ в чужбина да се сблъскат с по-голям брой искания за виза от руски граждани, които искат да заобиколят решенията на Европейския съюз", изтъква швейцарското правителство.

Швейцария, която е традиционно неутрална, промени обичайния си курс след руското нахлуване в Украйна и се присъедини към икономическите санкции на Европейския съюз срещу Русия, отбелязва Франс прес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2017 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Швейцария, Мастеркард и Виза

2022.09.17 | 09:39

1
Работи за интереси Путин , НКВД, КГБ, желязна завеса.

Добави коментар

Водещи новини