60 процента от германците харчат всичките си месечни доходи

  • 13 септември 2022 16:52

  • 597
  • 0
60 процента от германците харчат всичките си месечни доходи
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Германската асоциация на спестовните каси и банкови институции (DSGV) обяви, че на 60 процента от домакинствата в Германия се налага да използват всичките си месечни доходи, за да покрият необходимите разходи за живот, предаде ДПА.

"Това ще принуди хората да отделят по-малко средства, за да посрещат гости в домовете си, за шопинг, туризъм или за редица други услуги", предупреди асоциацията.

Германската икономика е изправена пред рецесия

Нейният президент Хелмут Шлевайс заяви, че "бизнесът е изправен пред екзистенциална заплаха" поради нарастващите енергийни разходи, информира БТА.

Асоциацията призовава за въвеждането на пределни цени на електрическата енергия и на природния газ. Тя се обръща и с призив към бизнеса, да инвестира във възобновяеми енергийни източници и да гарантира дългосрочните доставки на енергия. 

От своя страна германската бизнес асоциация на компаниите в сферата на енергетиката и във водния сектор призова правителството в Берлин да помогне на средните предприятия и на фирмите за комунални услуги поради опасността те "да потънат" на фона на високите енергийни сметки. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини