Принц Хари и Меган готвят удар за крал Чарлз III

  • 11 септември 2022 09:57

  • 64968
  • 3
Принц Хари и Меган готвят удар за крал Чарлз III
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Промените в Двора на Великобритания продължават с пълна сила, но крал Чарлз III Чарлз III Чарлз III, пълно име Чарлз Филип Артър Джордж Маунтбатън-Уиндзор, е крал и държавен може да получи първия си удар и то не от кого да е, а именно от по-малкия му син Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),.

Всичко по темата:
Смъртта на кралица Елизабет II и новият престолонаследник 210

Принц УилямПринц УилямУилям Артър Филип Луи Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Кембридж (на английски: William Arthur Philip Louis) е член и съпругата му Кейт МидълтънКейт Мидълтън Кейт Мидълтън е родена на 9 януари 1982 г. в Рединг, графство Бъркшър, Англия. Тя е най-голямата от, стават херцози на Корнлоу, принц и принцеса на Уелс. С този акт се затвърждава, че именно Уилям е новият престолонаследник и ще управлява след баща си.

Кейт пък получи огромната чест да е принцеса на Уелс, наследявайки титлата на покойната вече принцеса Даяна, която е майка на съпруга й, пише Блиц.

Промените обаче засягат и семейството на Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David),. Въпреки че той и жена му Меган МаркълМеган МаркълМеган, херцогиня на Съсекс (на английски: Meghan, Duchess of Sussex), родена Рейчъл Меган Маркъл (на английски: няма да получат нови титли, то това не се отнася за децата им.

Арчи и Лилибет автоматично стават принц и принцеса, тъй като законът предвижда тези титли да принадлежат на всички деца и внуци на настоящия монарх. Има обаче огромна вероятност Меган и Хари да се откажат от тази привилегия за децата си, тъй като многократно са заявявали, че искат те „да имат право на личен живот“.

Крал Чарлз III не иска Меган в замъка Балторал

Това няма да е прецедент в историята на Великобритания. Други членове на кралското семейство вече са отказвали да дадат титлите „принц“ и „принцеса“ на децата си – например принцеса Ан и принц Едуард.

Няма как да не отбележим, че през последните години Принц ХариПринц ХариПринц Хенри Чарлс Албърт Дейвид Маунтбатън-Уиндзор, херцог на Съсекс (на английски Henry Charles Albert David), и Меган МаркълМеган МаркълМеган, херцогиня на Съсекс (на английски: Meghan, Duchess of Sussex), родена Рейчъл Меган Маркъл (на английски: активно показват, че са против кралските си задължения, като дори премахнаха „Негово / Нейно кралско височество“ от публичния си подпис. Все пак те не са се лишили от сегашните си титли. Те станаха херцози на Съсекс, когато сключиха брак през 2018 година.

Росица Валентинова
64968 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
мив

2023.01.19 | 14:16

3
да внимават, че има едни тунели, не ти е работа!

2022.09.12 | 14:39

2
Предатели

2022.09.11 | 11:17

1
Юс селянка

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини