Лиз Тръс обеща пълна подкрепа на Украйна

  • 07 септември 2022 11:37

  • 786
  • 9
Лиз Тръс обеща пълна подкрепа на Украйна
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Новият британски премиер Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в разговаря с украинския президент Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, обещавайки му пълна подкрепа. Зеленски я покани на посещение в Украйна. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

В декларация на Даунинг стрийт се казва, че Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в е повторила британския ангажимент за спешна подкрепа за свободата и демокрацията в Украйна. В първия ѝ контакт с чуждестранен лидер, откакто пое поста вчера, тя увери Володимир ЗеленскиВолодимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, че може напълно да разчита на британската подкрепа в дългосрочен план. Тръс и Зеленски съдиха опитите на Путин да използва енергийната криза като оръжие, като британският премиер изтъкна, че е много важно руското "изнудване" да не попречи на Запада в усилията му да провали замислите на Путин.

Зеленски поздрави Тръс с назначаването ѝ за британски премиер и изрази увереност, че двамата могат да изградят продуктивни отношения. Зеленски отправи покана към Тръс да посети Украйна, отбелязва БНР.

Лиз ТръсЛиз ТръсМери Елизабет (Лиз) Тръс е британски политик   Лиз Тръс е родена на 26 юли 1975 г. в Оксфорд в разговаря и с американския президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в. Двамата обсъдиха "екстремните икономически проблеми", порадени от войната на Путин. Тръс и Байдън потвърдиха ангажиментите си за запазване на глобалната свобода и борба с рисковете, които, представляват автократи като Путин. Те ще се стремят към задълбочаване на сътрудничеството в НАТО и новия отбранителен пакт Aukus, създаден да се противодейства на китайската доминация в Индийско-тихоокеанския регион.

Байдън проведе телефонен разговор с Лиз Тръс

Последвайте канала на

Константин Тодоров
786 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2022.09.07 | 13:59

4
РУСИЯ превъзхожда САЩ в областта на въоръженията и е единствената , която може да удави САЩ или да я превърне в пепел и стъкло ! САЩ за се завре предупрежденията в жопе !

2022.09.07 | 18:15

9
Качеството е по-важно от количеството. А рашисткото "качество" го знаем добре колко е "добро" :) Всяка рашистка техника - гражданска или военна, е дялана с теслата!

2022.09.07 | 14:00

5
РУСИЯ превъзхожда САЩ в областта на въоръженията и е единствената , която може да удави САЩ или да я превърне в пепел и стъкло ! САЩ да си завре предупрежденията в жопе !

2022.09.07 | 18:15

8
Качеството е по-важно от количеството. А рашисткото "качество" го знаем добре колко е "добро" :) Всяка рашистка техника - гражданска или военна, е дялана с теслата!
Ми

2022.09.07 | 15:29

7
Всички жени в политиката, без изключение , от меркел до нинова и лена, са се издигнали защото са се държали здраво за парапета. Нали Сийче...
Ми

2022.09.07 | 15:28

6
Всички жени е политиката, без изключение , от меркел до нинова и лена, са де издигнали защото да се държали здраво за парапета. Нали Сийче...
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.07 | 12:16

2
Вчepa (4 сeптeмвpи) пyтин e пoлyчил нoв дoклaд нa Слyж6aтa зa външнo paзyзнaвaнe (СВР). В дoклaдa, с пoзoвaвaнe нa сepиoзни изтoчници, сe пoсoчвa, чe вoeннo-пoлитичeскoтo pъкoвoдствo нa САЩ e пpиeлo oкoнчaтeлнo и яснo peшeниe зa нeo6хoдимoсттa дa 6ъдe нaнeсeнo тeжкo вoeннo пopaжeниe нa pyсия в Укpaйнa. Акo дoскopo в pъкoвoдствoтo нa САЩ имaлo съмнeния пo peд въпpoси, тo сeгa тoвa e яснa, кoнсoлидиpaнa и сфopмиpaнa в пoлитичeскo и вoeннo peшeниe пoзиция. Нeщo пoвeчe, взeтo e oкoнчaтeлнo peшeниe дa сe игнopиpaт изцялo oпититe зa ядpeн шaнтaж oт стpaнa нa pyсия. Пo линия нa външнoтo министepствo нa САЩ щe 6ъдe изпpaтeнa oфициaлнo пoзиция зa тoвa, чe yпoтpe6aтa нa ядpeнo и дpyгo ОМП в Укpaйнa и дpyгaдe e нeдoпyстимa. Рyсия щe 6ъдe пpeдyпpeдeнa и зa пpяк вoeнeн oтгoвop oт САЩ в слyчaй, чe pyсия игнopиpa тeзи пpeдyпpeждeния. Слeд зaпoзнaвaнeтo с дoклaдa, пyтин e 6ил силнo o6eзпoкoeн, зaгpижeн и oтчaян. Утpe сe oчaквa съвeщaниe нa пyтин с цeлия вoeнeн 6лoк и диpeктopa нa СВР Нapишкин, нa кoятo дa сe o6съдят дoклaдa и възмoжнoститe зa пo-нaтaтъшни дeйствия.
Лонг-лайф кравария!

2022.09.07 | 12:39

3
Бай Дън: АЗ и само АЗ като президент на СССР пускам декрет: Да се нанесе теШко поражение на Русия по всички фронтове, най-врече газовия...пръъъъцц!
Sarbeca Z

2022.09.07 | 11:51

1
Естествено, че и тя обслужва еврейските интереси ! Зеленски чифута на въжето

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини