Унгария: Готови сме да се присъединим към сътрудничеството на страните от "Отворени Балкани"

  • 02 септември 2022 14:48

  • 508
  • 0
Унгария:  Готови сме да се присъединим към сътрудничеството на страните от "Отворени Балкани"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви днес на срещата на върха на страните от "Отворени Балкани", че Унгария е готова да се присъедини към сътрудничеството на страните-членки на тази регионална инициатива, съобщи Танюг. 

Унгария е готова да се присъедини към това тясно и близко сътрудничество на страните от "Отворени Балкани", когато става дума за интегрираните енергийни пазари, независимо дали става въпрос за газ, електричество и размяна на енергия. Готови сме да се присъединим към сътрудничеството и когато става дума за обезпечаване на сигурността на продоволствието и когато става дума за привличането на инвестиции в този регион, заяви Сиярто. 

Той каза, че в този момент това е може би амбициозен план, допълва БТА.

Сиярто изтъкна, че Унгария силно подкрепя инициативата "Отворени Балкани" и тези страни са направили необходимите стъпки за интеграция в ЕС и сега най-накрая е моментът Брюксел да действа.

Унгария иска допълнителни доставки на газ от "Газпром"

Той подчерта, че ако решаваше Унгария, Западните Балкани вече биха били в ЕС. Ние сме разочаровани от това, което в момента се случва във връзка с политиката на разширяване в Брюксел, каза Сиярто.

Цветелина Кирилова
508 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини