Стачка на жп транспорта в Амстердам засегна и летище "Схипхол"

  • 29 август 2022 12:22

  • 300
  • 0
Стачка на жп транспорта в Амстердам засегна и летище "Схипхол"
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Железопътните услуги около Амстердам бяха почти преустановени днес, след като поредната стачка на служителите в железниците удари нидерландската столица, спирайки международните услуги и засягайки линиите, които обслужват натовареното международно летище "Схипхол", предаде Асошиейтед прес, цитирано от БТА.

"Евростар" (Eurostar) - компанията, която обслужва линията между Лондон и Амстердам, съобщи, че влаковете няма да пътуват до Ротердам или Амстердам. 

Нидерландските железничари стачкуват за по-високи заплати

"Талис" (Thalys), чиито влакове пътуват до Франция, Нидерландия и Белгия, предупреди пътниците, че услугите й ще бъдат нарушени. 

"Схипхол" информира на сайта си, че движението на влаковете е ограничено или несъществуващо, въпреки че два влака на всеки час ще пътуват от и за летището от централния град Утрехт.

Това е поредният удар по амстердамското летище, което се сблъсква през летния сезон с нарушения и дълги опашки за преминаване през проверките за сигурност заради следпандемичния скок на пътуванията и недостига на персонал.

"Пътуващите до Амстердам са предупредени да използват алтернативен транспорт", обяви "Схипхол" и призова хората, които използват таксита, да споделят пътуването си.

Железопътните работници стачкуват за по-високи заплати и по-добри условия на работа.

Стотина отменени полети в Лисабон и Порту заради стачка на летищния персонал

Високопоставени представители на синдикатите заявиха, че те са поставени под прекомерен натиск заради недостига на персонал в националната жп мрежа и се нуждаят от значително увеличение на заплатите с оглед на покачващата се инфлация, която удари Нидерландия и останалия свят.

Цветелина Кирилова
300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини