Естония иска затягане на санкциите срещу Русия преди зимата

  • 29 август 2022 12:03

  • 379
  • 4
Естония иска затягане на санкциите срещу Русия преди зимата
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Санкциите, наложени срещу Москва, са ефективни, но недостатъчни. Това заяви естонският външен министър Урмас Рейнсалу в интервю за "Велт".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13114

Той призова Европейския съюз допълнително да "повиши цената" за Русия преди зимата, за да бъде сложен по-скоро край на конфликта в Украйна.

Австрия настоява за европейски тарифен щит за енергетиката

"Вече представихме конкретни предложения за това на Комисията. Става въпрос за енергетиката, търговията, по-нататъшни ограничения върху системата SWIFT и включването на повече лица и институции в списъка със санкции", поясни външният министър.

Относно решението на правителството на Естония да спре издаването на шенгенски визи на руски граждани, Рейнсалу обясни, че е от изключително значение да се изпрати посланието, че руското общество също е "отговорно" за военната операция в Украйна.

Тяхната сдържаност позволява да се извършват престъпления на украинска земя, заключи той.

Последвайте канала на

Калина Христова
379 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
tiq

2022.08.29 | 12:19

1
тия лилипутски държавици много зли. лаещите пинчерчета на чичо сам. а поляците - чакалите на европа.

2022.08.29 | 12:55

4
А ти - фовнояда на мУтрафонова.

2022.08.29 | 12:50

3
Сащ се мъчат да върнат нацизма в европа.Нацизма не е омраза към евреите а проповядване омраза и заличаване на определена етническа група

2022.08.29 | 12:43

2
да втората световна бяха от елитните ss на фюрера най големите главорези избиха цялото си еврейско население и бая руснаци го отнесаха с борбата им за чиста раса и сега тези нацисти подкрепят украинските нацисти и сащ които приютиха голяма част от нацистите от 2 световна сащ ги приютиха и приеха тяхната доктрина без убийствата на евреи но със заместване на унищожението на комунизма и социализма

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини