Британски самолетоносач се повреди на път за САЩ

  • 29 август 2022 07:24

  • 1817
  • 3
Британски самолетоносач се повреди на път за САЩ
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Самолетоносачът "Принцът на Уелс" на Кралските военноморски сили на Великобритания е претърпял авария край южния бряг на Англия, малко след като се отправи за учения в САЩ, предадоха Прес асосиейшън и ДПА.

Този 65 000-тонен военен кораб тръгна от военноморската база в Портсмут в събота, след което обаче е "възникнал механичен проблем". Говорител на Кралските военноморски сили заяви: "Принцът на Уелс" остава в зоната за учения на южното крайбрежие, докато се провежда разследване на възникнал механичен проблем".

САЩ разположиха самолетоносач и бойни кораби около Тайван

 

По-рано отплаването на кораба беше отложено от петък, 26 август, поради технически проблем. Кралските военноморски сили не дадоха повече подробности и не потвърдиха дали по-ранният технически проблем е свързан с механичния проблем.

Самолетоносачът на стойност 3,5 милиарда щатски долара имаше колоритно изпращане, когато отпътува в събота следобед и премина покрай хиляди меломани на музикален фестивал в Портсмут. Любимките на попмузиката "Шугарбейбс" изнасяха концерт, когато гигантският плавателен съд премина покрай тях, а екипажът се нареди на палубата, за да види фестивала.

Флагманският натовски кораб плава, за да проведе тренировъчни учения с военноморските сили на САЩ, както и с Кралските канадски военноморски сили и Морската пехота на САЩ.

Последвайте канала на

Калина Христова
1817 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.08.29 | 11:19

3
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИИ
Z

2022.08.29 | 10:32

2
Смешници.

2022.08.29 | 08:57

1
Хахаха тенекията не върви хахаха

Добави коментар

Водещи новини