Гръцката държава ще субсидира почивки на засегнатите от бедствия острови Евбея и Самос и през септември

  • 25 август 2022 09:58

  • 185
  • 0
Гръцката държава ще субсидира почивки на засегнатите от бедствия острови Евбея и Самос и през септември
©
Слушай новината Слушай новината

От днес ще бъде отворена платформата за подаване на заявления за субсидирани почивки през септември на засегнатите от бедствия гръцки острови Евбея и Самос, съобщи телевизия Скай.

Програмата беше обявена в края на юни и осигурява субсидии за почивки на остров Самос, който пострада от силно земетресение на 30 октомври 2020 г., и в северната част на остров Евбея, засегната от катастрофални пожари през август 2021 г.

В третия етап на програмата, който се отнася до туристически пътувания през септември, бенефициентите ще получат карта, заредена със 150 евро за Северна Евбея и с 300 евро за Самос. С тях те ще могат да плащат за разходи за настаняване, хранене и обществен транспорт в засегнатите райони. Право да се възползват от програмата имат лицата с данъчен адрес в Гърция.

Субсидираните почивки се радват на голям интерес и картите от първите два етапа, през юли и през август, свършиха само за минути след отварянето на платформата.

Гърция дава 2 млрд. евро в подкрепа на домакинствата и бизнеса през септември

През септември ще бъдат издадени над 9400 карти от 150 евро за Северна Евбея и над 4400 карти от 300 евро за Самос. Субсидията през месеца ще достигне 2,76 млн. евро. Общо в рамките на програмата са отпуснати 6 млн. евро.

Досега са издадени 18 075 карти – 12 050 за Евбея и 6025 за Самос.

Последвайте канала на

Калина Христова
185 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини