Макрон: ЕС ще продължи да подкрепя Украйна

  • 23 август 2022 16:13

  • 639
  • 2
Макрон: ЕС ще продължи да подкрепя Украйна
©
Слушай новината Слушай новината

Френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на обеща, че подкрепата на ЕС за Украйна, която се бори срещу руската инвазия, ще продължи "в дългосрочен план", предава АФП.

Шест месеца след избухването на конфликта "нашата решимост не се е променила и сме готови да поддържаме тези усилия в дългосрочен план", заяви Макрон във видеообръщение към участниците в конференцията "Кримска платформа" в Киев.

"Тази дестабилизация на международния ред и последвалите смущения на хуманитарно равнище, по отношение на енергията и храните, са последици от избора, направен от Русия и само от нея, да нападне Украйна на 24 февруари", каза той.

"Срещу това не може да има никаква слабост, никакъв дух на компромис, защото това е въпрос на нашата свобода, на свободата на всички и на мира навсякъде по света", добави Макрон.

Макрон става все по-критично настроен към Путин

Западните съюзници на Украйна снабдиха Киев с военно оборудване и друга помощ на стойност милиарди долари, които предотвратиха бързо поражение. Но те се опасяват да се включат директно в борбата срещу руските сили, които сега окупират големи части от източната и южната част на Украйна.

Калина Христова
639 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Гост

2022.08.23 | 18:25

2
Подкрепяйте колкото си искате джендъри само не се намесвайте защото ние всички ще го отнесем

2022.08.23 | 16:20

1
Макарона е много силен на думи, но го избива студена пот като трябва да говори с Путин.

Добави коментар

Водещи новини