Няма работна ръка в Германия

  • 23 август 2022 13:29

  • 1079
  • 1
Няма работна ръка в Германия
©
Слушай новината Слушай новината

Германия е силно засегната от недостига на работна ръка. Затова и планира да реформира миграционната си политика. Два милиона работни места бяха освободени през юли, коментира френският вестник "Монд".

Рецепционист на пълен работен ден с 25 дни платен годишен отпуск и заплата до 2700 евро на месец. Подобни оферти звучат примамливо. Но кандидати няма. Пандемията от коронавируса доведе до съкращения в сектора на хотелиерството и спря наемането на хора. В хотелиерството кариерното развитие е загубило привлекателност.

Недостигът на кадри е видим и в ресторантьорството и по летищата. Всяка втора компания от всички сектори обаче не може да наеме персонал.

Германският износ извън Европейския съюз е намалял със 7,6% за месец през юли, съобщи Федералната статистическа служба в понеделник, отбелязвайки слаб старт на второто полугодие в най-голямата икономика в Европа. Спадът дойде след три поредни повишения, предаде Ройтерс.

Работещите бедни в ЕС взимат над 1000 евро

Германската икономика се забави през второто тримесечие и министърът на финансите Кристиан Линднер заяви този месец, че икономическата ситуация в Германия се влошава и перспективите са нестабилни.

Отделни официални данни, публикувани в петък, показват, че производствените цени в Германия са скочили с най-бързия темп през юли. Икономиката е в хватката на растящите разходи и отслабващия растеж поради войната в Украйна.

Последвайте канала на

Калина Христова
1079 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Léa20

2022.08.28 | 12:12

1
Здравейте, Вашите проекти са блокирани поради дефицит на финансиране, така че не е нужно да се притеснявате повече. Давам надеждни заеми между €10 000 и €3 000 000 с лихвен процент от 2% годишно. Така че, ако искате надежден, безрисков и сигурен дългосрочен или краткосрочен кредит за отключване и проследяване на вашите проекти. Моля, свържете се с мен на следните имейл адреси: Имейл: chanpaoleajacquelinemartine@gmail.com

Добави коментар

Водещи новини