Кипър и Гърция са против забраната на туристическите визи за руснаците

  • 19 август 2022 22:44

  • 1518
  • 2
Кипър и Гърция са против забраната на туристическите визи за руснаците
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Гърция и Кипър подкрепят позицията на Германия, като се противопоставят на блокирането на визите за руски туристи, които искат да посетят ЕС, отхвърляйки  призива за такава забрана от страна на Украйна, съобщава "Политико". 

Това би било неправилно решение, заяви пред "Политико" постоянният секретар на кипърското външно министерство Корнелиус Корнелиу. Ние вярваме в контактите между хората и дори на граждани на Турция  кипърските власти издават визи, затова ние не смятаме, че тази мярка трябва да се отнася за руснаците, добави той. 

Китайските, турските и руските инвеститори обръщат гръб на гръцките „златни визи“

Както съобщава "Политико", позовавайки се на представители на гръцкото правителство, тяхната страна също не разглежда възможността  за промяна на статута на руските визи.

През последните седмици официални лица от Естония, Финландия, Латвия и Литва предложиха забрана на туристическите визи за руснаците в целия ЕС, но германският канцлер Олаф Шолц  изрази противопоставянето си, заявявайки, че руският президент трябва да се вини за войната в Украйна, а не руският народ. 

Външните министри на ЕС се очаква  да обсъдят  призивите за туристическа забрана  на среща в Прага в края на август, отбелязва БТА.

Мая Йорданова
1518 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.08.20 | 10:13

2
КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ.ВОЙНА СЕ ВОДИ НА БОЙНОТО ПОЛЕ.ПОБЕДИТЕ В ИНТ.ПРОСТРАНСВОТО НЕ ПЕЧЕЛЯТ НИЩО,ОСВЕН ЖАЛКИТЕ 30 КРАВАРСКИ ЦЕНТА.

2022.08.20 | 06:55

1
Да не са самоубийци на туризма си ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини