Още руско злато е пристигнало в Швейцария през юли

  • 18 август 2022 14:21

  • 1068
  • 1
Още руско злато е пристигнало в Швейцария през юли
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

В трезорите в Швейцария през юли са постъпили 261 килограма злато от руски произход на стойност 14 милиона швейцарски франка, съобщава агенцията за финансова информация А Ве Пе (awp).

И този път благородният метал е преминал през Великобритания, преди да дойде на швейцарска територия, както и преди въвеждането на нови санкции.

"Пратките са в съответствие с мерките, действащи в момента на вноса им в Швейцария", посочи Федералната служба на митниците и сигурността по границите (OFDF).

В началото на август Европейският съюз забрани прекия и непрекия внос на злато или произведения от злато, изнесени от Русия. Санкцията беше потвърдена от швейцарския Федерален съвет (правителството) на 4 август.

Мистериозна пратка с тонове руско злато е влязла в Швейцария

През юни митническата служба съобщи, че около три тона руско злато за били внесени в Швейцария през Великобритания през май, на стойност 194 милиона швейцарски франка.

Швейцария има множество предприятия, които биха могли да претопят кюлчетата, припомня агенция Блумбърг.

Общият внос от Русия е достигнал 23 милиона швейцарски франка през юли, което е най-ниската стойност от началото на годината, уточнява митническата служба.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1068 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гост

2022.08.18 | 19:10

1
И какво ни топли нас това? Умните хора си гледат финансовите интереси а не слугуват на политическите течения

Добави коментар

Водещи новини