Зайци изровиха останките на три тела

  • 18 август 2022 11:09

  • 13878
  • 1
Зайци изровиха останките на три тела
© Pixabay

Домашни зайци изровиха останките на най-малко три тела в градина в нидерландския град Амерсфорт, съобщиха световните агенции.

По предварителни данни телата са от края на XIX век. По случая е започнато полицейско разследване, като за целта са ангажирани и специалисти по криминология.

По думите на полицията сигналът е бил получен в понеделник вечерта от семейство, което открило в издълбаните от зайците дупки човешки кости. След като пристигнали на адреса, криминалистите потвърдили, че останките са човешки и са отцепили района.

Беше ни казано, че зайци са изровили човешки кости. На място открихме долна челюст и част от череп, което беше достатъчно като основание, за да започнем разследване. Свързахме се с департамента по криминалистика и отдела по криминално разследване, обясни Диедерик Хойвелинг от местната полиция в Амерсфорт.

Човешки останки при изкопни работи в Тутракан

Смята се, че част от черепите са били използвани за научни изследвания, след което били заровени, за да се скрие престъплението, допълни още Хойвелинг, цитиран от 20minutos.

Според разследващите откритите останки са от периода между 1880 и 1900 година.

Последвайте канала на

Владимир Василев
13878 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кирчо

2022.08.19 | 14:00

1
Здрасти Паула, аз Кирчо от ПП-то, може ли да се видим, знаеш мястото, ела като си тръгне Лена.

Добави коментар

Водещи новини