Експерти: Без самотестване, но с маски на училище в Гърция през новата учебна година

  • 17 август 2022 10:57

  • 348
  • 1
Експерти: Без самотестване, но с маски на училище в Гърция през новата учебна година
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Учениците в Гърция няма да трябва да се самотестват за коронавирус преди да отидат на училище, както беше през предходната учебна година, но все пак ще трябва да носят маски, съобщава в. "Катимерини", позовавайки се на експерти.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1276

Според информации се очаква решенията да бъдат взети не по-късно от началото на септември от експертната комисия на министерството на здравеопазването, която се очаква да се съсредоточи върху използването на маски от учениците и учителите в класните стаи.

Хора със симптоми на коронавирус не си правят тестове!

Първите сигнали, които постъпват от експертите и здравните власти, са, че редовните самопроверки, освен ако не настъпят непредвидени обстоятелства, няма да се върнат тази година. Очаква се използването на маски обаче да остане, като мнозина се застъпват за задължителното им използване поне в закритите помещения на учебните заведения.

Пред "Катимерини" Димитрис Параскевис, вицепрезидент на Националната организация за обществено здраве (EODY), заяви, че "маската е ефективна и безплатна мярка, а децата са свикнали с нея". Той допълни, че тя ще има ефект и срещу разпространението на грипния вирус, който, въз основа на данни от южното полукълбо, се очаква тази година да има силно "присъствие".

Последвайте канала на

Калина Христова
348 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.17 | 11:32

1
Поредното заявление за простотия.....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини