Пожарникари в Югозападна Франция се борят с пламъци

  • 11 август 2022 13:16

  • 324
  • 1
Пожарникари в Югозападна Франция се борят с пламъци
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Повече от хиляда пожарникари продължават да се борят с големия горски пожар, който изпепели обширна част от борова гора в Югозападна Франция, в регион, който вече беше опустошен от пожари миналия месец, предаде Асошиейтед прес.

Местните власти казаха, че над 68 квадратни километра площи са изгорели от вчера насам в департаментите Жиронд и Ланд. Очаква се температурите в региона да достигнат до 40 градуса днес. Евакуирани са 10 хиляди души, а поне 16 жилища са изпепелени от огъня.

Близо 6000 души бяха евакуирани заради горски пожари в Югозападна Франция

Премиерката на Франция Елизабет Борн и министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен ще посетят евакуираното градче Остенс днес, за да се срещнат с пожарникарите, спасителите, местните власти и доброволците. Дарманен каза, че девет самолета и два хеликоптера са в готовност да се включат в борбата с огъня.

Регионът на Жиронд беше обхванат миналия месец от големи горски пожари, които наложиха евакуацията на над 39 хиляди души, включително местни и туристи.

Франция преживява четвърта гореща вълна през тази година, а правителството предупреди, че държавата се сблъсква с най-тежката суша, откакто се водят подобни статистики.

Калина Христова
324 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.08.11 | 13:28

1
Едва ли ползват руски хеликоптери... Това КА, на снимката едва ли гаси пожар във Франция :)

Добави коментар

Водещи новини