Румънските потребители няма да бъдат засегнати от евентуални допълнителни мерки за намаляването на потреблението на газ

  • 26 юли 2022 21:09

  • 1044
  • 1
Румънските потребители няма да бъдат засегнати от евентуални допълнителни мерки за намаляването на потреблението на газ
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Румънските потребители, малките и средните предприятия, социалните услуги и индустрията от критично значение няма да бъдат засегнати от евентуални допълнителни мерки за намаляване на потреблението на природен газ, заяви румънското правителство, цитирано от Аджерпрес.

"Румъния ще има осигурено потреблението за зимата на 2022-2023 г. Газовите резерви на страната представляват 55 процента, тоест над задължителното ниво от 46 процента, предвидено за 1 август 2022 г. Запазвайки този ускорен ритъм можем да достигнем до капацитет на депозитите от най-малко 80 процента преди 1 ноември", посочва правителството в публикация във Фейсбук.

Според кабинета наличността на вътрешни източници на природен газ и профилът на потреблението на страната, съчетани с правителствения пакет за защита на гражданите и икономиката, са елементите, които гарантират осигуряването на нуждите на потреблението за зимата на 2022-2023 г.

Страните членки на Европейския съюз одобриха днес план за координирано понижаване на потреблението си на газ, за да помогнат на Германия и да намалят зависимостта от Москва след ново драстично съкращаване на руските доставки по тръбопровода "Северен поток-1", съобщи чешкото председателство на Съвета на ЕС. 

Страните от ЕС се споразумяха за извънредно ограничаване на потреблението на газ

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1044 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.26 | 22:38

1
Ами докато ЕС продължава санкциите и праща оръжие на Украйна, Русия ще ремонтира центрофугите си за газа, докато обеднелия, измръзнал, неизкъпан и изтерзан обикновен Европеец вземе гьостерицата....

Добави коментар

Водещи новини