Над 2500 хектара гори са изгорели в Националния парк Дадия в Североизточна Гърция

  • 25 юли 2022 21:09

  • 1008
  • 0
Над 2500 хектара гори са изгорели в Националния парк Дадия в Североизточна Гърция
© Getty (архив)

Над 2528 хектара гъста горска растителност е изгоряла до момента при пожара в най-важния защитен хабитат в Гърция, намиращ се североизточната област Еврос, съобщава в. "Катимерини", като отбелязва, че пожарът продължава четвърти пореден ден.

Огънят е предизвикал голямо екологично бедствие в района, който е дом на десетки видове животни и около 4000 вида растения и е най-големият обект по програмата "Натура 2000" в Гърция и един от най-важните в Европа.

Същевременно други около 1709 хектара растителност са изгорели при пожара в областта Ватера на източния егейски остров Лесбос.

Днес беше извършена превантивна евакуация на хората с респираторни и двигателни проблеми от село Лефкими в Националния парк Дадия, съобщиха местните власти, предаде БТА.

Около 320 пожарникари със 75 пожарни коли и 13 наземни екипи, асистирани от 10 водоразпръскващи самолета и 13 хеликоптера, продължават да се борят с пожара.

Същевременно се съобщава, че пожарите в южната част на остров Лесбос и в областта Илия в северозападната част на полуостров Пелопонес като цяло са овладени.

Гръцките власти евакуираха жители на Лесбос заради горски пожар, бушуващ край популярен курорт

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1008 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини