Битката за "Даунинг стрийт" навлиза в решителната си фаза

  • 20 юли 2022 19:46

  • 851
  • 3
Битката за "Даунинг стрийт" навлиза в решителната си фаза
© Getty Images (архив)

Бившият министър на финансите Риши Сунак и досегашният външен министър Лиз Тръс достигнаха днес до последната фаза от избора за наследник на Борис Джонсън на "Даунинг стрийт", съобщи Франс прес.

Риши Сунак получи 137 от гласовете на торите, като по този начин изпревари Лиз Тръс, която събра 113 гласа, и държавния министър на търговията Пени Мордонт, която отпадна от надпреварата, след като за нея гласуваха само 105 консерватори. Информацията беше съобщена от Греъм Брейди, ръководител на вътрешния вот в партията.

Борис Джонсън пред британските депутати: "Аста ла виста, бейби"

Победителят от двамата финалисти ще бъде определен с вот по пощата от 200 000 членове на Консервативната партия във Великобритания. Името на новия шеф на партията, който ще стане и премиер на страната, се очаква да бъде обявено на 5 септември, информира БТА.

Последвайте канала на

Владимир Василев
851 3

Коментари 3

Добави коментар
СВЯТ, СЪБУДИ СЕ!

2022.07.20 | 22:04

2
Изглежда ли, че живеете в научнофантастичен филм, който сте гледали като млад? Светът днес се явява пред колекция от клипове от този жанр, който предрича дистопично и мрачно бъдеще за човечеството. Сринати икономики, хранителни бунтове, брутална милитаризирана полиция, тотално наблюдение и безмилостна, все по-абсурдна пропаганда. Вече не е бъдещ сценарий, това се случва в повече от 100 страни по света. Тъй като повече от 90 нации сега са опасно близо до просрочване на задълженията си, можем да очакваме, че тези протести ще се разпространят и засилят.

2022.07.20 | 23:00

3
Тъпанар. Света винаги е бил такъв - тотален хаус на ръба на анархията. Само няколко островчета относителна нормалност. Ако до сега не си го забелязал си много по-тъп от колкото смяташ, че са останалите.
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.20 | 20:04

1
Който и от двамата да спечели, подкрепата на Лондон за героичния украински народ ще продължи.

Добави коментар

Водещи новини