Борис Джонсън пред британските депутати: "Аста ла виста, бейби"

  • 20 юли 2022 18:16

  • 1208
  • 2
Борис Джонсън пред британските депутати: "Аста ла виста, бейби"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е произнесе прощални думи пред британския парламент по време на своя последен парламентарен контрол като премиер на страната. По време на изказването си той защити решенията си и произнесе култовата филмова реплика "Аста ла виста, бейби" под аплодисментите на консерваторите, съобщава БТА.

"Голяма част от мисията беше изпълнена", увери Джонсън, правейки обобщение на трите си години на власт. Той добави, че през следващите седмици "ще направя каквото смятам, че обществото очаква от мен - ще продължа с плановете, заради които бяхме избрани през 2019 г."

"Последните години бяха огромна привилегия в моя живот", добави 58-годишният Джонсън, който обяви, че подава оставка на 7 юли след серия скандали и обвинения в лъжи. "Аста ла виста, бейби", завърши изказването си той, цитирайки известната реплика на Арнолд Шварценегер от филма "Терминатор 2".

Британските консерватори ще обявят на 5 септември заместника на Борис Джонсън

Наследникът на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще стане ясен на 5 септември, когато приключва парламентарната ваканция на Острова, започваща в петък.

Шефът на опозицията, лейбъристът Киър Стармър, зададе днес въпроси относно кампанията за наследник на "Даунинг стрийт", като акцентира върху отмяната на телевизионен дебат, организиран от телевизия "Скай Нюз". "Признавам си, че не следя темата отблизо", отговори с усмивка Джонсън, придружен от смехове сред депутатите, след което използва възможността да даде "няколко съвета" на бъдещия премиер.

"Нека остане близък с американците, да подкрепя украинците и да се бори за свободата и демокрацията по целия свят. Ако намали данъците и регулациите, където е възможно, ще направи от нашата страна едно по-добро място за живот и инвестиции", препоръча Джонсън.

Торите гласуват днес за пети и последен път за определяне на двамата окончателни кандидати за приемник на Джонсън. Все още кандидатите са трима - бившият министър на финансите Риши Сунак,  досегашният външен министър Лиз Тръс и държавният министър на търговията Пени Мордонт.

 

Мая Йорданова
1208 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Идиотизъм в действие

2022.07.20 | 18:31

1
Боре рошавото се прави на терминатор, ама като излязат преводите от зеления КЛОУН....

2022.07.20 | 18:47

2
вярно си идиот в действие...

Добави коментар

Водещи новини