Папата настоява за „нулева толерантност“ към насилието в католическата църква

  • 15 юли 2022 07:25

  • 443
  • 4
Папата настоява за „нулева толерантност“ към насилието в католическата църква
© Gettyimages/архив

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова за „нулева толерантност“ в подхода към сексуалното насилие срещу деца в Католическата църква на среща на религиозните ордени във Ватикана, предаде БНР, цитирайки ДПА.

„Моля, не прикривайте тази реалност“, каза светият отец, подчертавайки, че хората не трябва да се срамуват да изнасят случаите на посегателства и че преместването на насилници от един континент на друг не разрешава проблема.

Католическата църква многократно е била разтърсвана от излизането наяве на случаи на сексуално насилие. В Германия архиепископията на Мюнхен и Фрайзинг, както и архиепископията в Кьолн, бяха в центъра на скандала, като начинът на процедиране с тези злоупотреби също беше във фокуса на вниманието.

Във Франция беше създадена комисия, която да разследва сексуални злоупотреби в църквата. Според проучване, представено през октомври 2021 г., около 216 000 деца и юноши са били сексуално насилвани от католически свещеници от 50-те години на миналия век насам.

Последвайте канала на

Десислава Станева
443 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Да си ходи...

2022.07.15 | 13:12

4
Че е прав, този виден любител на нацисти/фашисти - прав е... НО след фиаското му с Азов/Кракен/Айдар - каквото и да каже е.... Да запазим добрия тон и да речем - След Дъжд Качулка :) "Крайно време е, а след фиаското с батальона Азов, си е направо належащо... Като се предадоха, руснаците ги събличат и им снимат нацистките татуировки, Папата разправяше какви герои били... Те със Св*ас*ти*ки и портрети/цитати на/с Хи*тл*ер, но били герои... Ужас просто... А най-парадоксалното е, че точно този Папа, от началото се обяви против две неща: Първо - след фиаското на Папа Ратцингер, да премахне всички кардинали, които именно като него, са имали нещо общо с нацистка Германия. Второ - да премахне педофилията сред кардиналите, която беше бум при скандалите, при предшественика му... Нито едното не направи Франциск, а даже и се засилиха скандалите..."
tiq

2022.07.15 | 09:10

3
тия педофили все за нещо призовават

2022.07.15 | 08:54

2
Русофобите до един са извратеняци. Да пратим нашите педеруги там да ги оправят свещениците със свещници.

2022.07.15 | 07:40

1
ПАПАТА ДА РАЗКАЖЕ КАКВО КРИЯТ ПОД ВАТИКАНА?

Добави коментар

Водещи новини