Полша отново получава природен газ от Германия по "Ямал-Европа"

  • 07 юли 2022 14:28

  • 844
  • 1
Полша отново получава природен газ от Германия по "Ямал-Европа"
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Подаването на природен газ по тръбопровода "Ямал-Европа" в източна посока, от Германия към Полша, днес е възобновено, показват данните от мрежовия оператор "Газкейд" (Gascade), цитиран от Ройтерс.

Преносът на газ през пункта Малнов е достигнал рано сутринта до 5,032,575 киловатчаса/час, след като във вторник e бил напълно прекъснат, показват данните.

Тръбата, която прекосява Беларус, Полша и Германия, работи предимно в реверсивен режим от декември насам и изпраща газ от Германия към Полша.

ЕК: Газохранилищата в ЕС са пълни над 55 на сто

Доставките на синьо гориво от Русия за Германия по газопровода "Северен поток-1" са с постоянно ниво от 29 279 584 киловатчаса/час, отбелязва Ройтерс.

Руският енергиен гигант "Газпром" ограничи доставките за Германия с мотива, че това се налага по технически причини. Германският концерн "Сименс енерджи" (Siemens Energy) отхвърли руските твърдения, че доставките на газ са намалени поради неуспеха й да ремонтира своевременно една от газовите турбини на "Северен поток-1".

Това е основният газопровод, по който се осъществяват руските доставки на синьо гориво за Германия. Напрежението нараства, тъй като съоръжението ще бъде напълно спряно за годишен планов ремонт от 11 до 21 юли.

Последвайте канала на

Калина Христова
844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
сиреч

2022.07.07 | 17:11

1
сиреч получава руска газ от германия с надценка. гениално...

Добави коментар

Водещи новини