От 3 юли Кремъл е спрял настъплението в Украйна

  • 07 юли 2022 07:33

  • 3361
  • 8
От 3 юли Кремъл е спрял настъплението в Украйна
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Руското министерство на отбраната не е обявило никакви нови териториални придобивки от 3 юли насам, обобщи в дневния си анализ за ситуацията в Украйна от Института за изследване на войната.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6609

Анализът подкрепя оценката, че руските сили правят оперативна пауза, като все още участват в ограничени наземни атаки, за да създадат условия за по-значителни настъпателни операции.

Кремъл продължава да се подготвя за продължителна война, като създава условия за скрита мобилизация на икономиката и до голяма степен инициира оперативна пауза в Украйна.

Руските сили проведоха настъпателни операции северозападно и източно от Славянск.

Руските сили продължиха да полагат усилия за изтласкване на запад към Сиверск от границата между Луганска и Донецка област.

Руските сили продължиха опитите си да напредват към Бахмут от юг.

Задържани са трима генерали от руското МВР за злоупотреба със служебното положение

Руските сили проведоха ограничени наземни атаки северно от град Харков.

Руските сили проведоха неуспешни сухопътни нападения в северозападната част на Херсонска област.

Възможно е украинските сили да създават условия за контранастъпление към град Херсон.

Възможно е руските сили да формират нова военна единица в Мулино, Нижегородска област.

Калина Христова
3361 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
юлиян

2022.07.07 | 16:51

8
И този път ще ви вляза в положението и ще ви кажа ИСТИНАТА,защото виждам,че се въртите като ''евроатлантическа мисирка в кълчища'' и не разбирате какво се случва.Нищо по-различно от следното;Прегрупиране на частите и подготовка за ново настъпление по нови стратегически направления.Една част от групировките ще зачисти до край Донецката Република,а други части ще настъпват в направление Новорусия.Демек следващите цели със сигурност ще бъдат Николаев,Одеса,Днепропетровск,а третия фронт ще бъде пред Харков.Това ще са основните цели на руското настъпление.Като се има пред вид катастрофалните загуби в жива сила на украинците,всяка една от тези цели ще бъде превзета по-лесно.С масирани артилерийски удари и последващо зачистване на ударените райони.Единствения шанс за украинците да се задържат малко по-дълго е установяването на артилерията и бронираната им техника посред жилищните квартали и административни сгради,болници,детски градини,училища и т.н.,само и единствено с цел нарастване на цивилните жертви и както казах стремеж да се удържа по- дълго защитата с надеждата НАТО да встъпи в открита война с Русия.Точно това няма как да стане.Горките наивници,смятат,че САЩ и НАТО ще започнат открита ,пълномащабна световна война само заради тях.Световна война се почва когато си натрупал достатъчно големи запаси от оръжие,а за момента с бавенето и дългите уговорки да дадем или не, е явно,че и САЩ и техните съюзници нямат необходимите запаси от конвенционално оръжие за такава война,а и да го имаха,няма да посмеят да влязат в открита война с Русия,защото само за миг неядрената може да се превърне в ядрена и тогава край.А Западът ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ ЗА ГУБЕНЕ от Русия.Много повече богатства,сладък живот и възможности да си живеят и без Украйна.За една Украйна толкова главоболия.Западът знае границата на своите интереси.Няма да рискуват всичко заради Украйна,още повече,че явно нищо не е в състояние да спре настъплението на руснаците.А те няма какво да губят,освен едно единствено нещо,но най-важното за тях-ВОЕННАТА ИМ ЧЕСТ.Руснаците могат да изтърпят всичко,Да живеят по- бедно от западняците,да търпят всякакви лишения,да бъдат управлявани лошо,но не биха изтърпели едно.ДА ИЗГУБЯТ И КОМПРОМЕТИРАТ ВОИНСКАТА СИ СЛАВА И АВТОРИТЕТ НА НЕПОБЕДИМА ВОЕННА СИЛА.За тях това е по-важно от всичко.Няма да ги уплаши нищо,включително и ядрена заплаха.Сещайте се нататък.
PaulaFox

2022.07.07 | 11:47

7
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.07 | 11:33

4
рашистката педерация понесе много високи загуби в жива сила за превземането на Северодонецк и Лисичанск, докато ВСУ успя да отстъпи организирано и без големи загуби. От няколко дни артилерийските системи химарс зачистват рашистките оръжейни складове в дълбокия руски тил - 11 склада бяха унищожени за 9 дни. t.me/u_now/56678 С нарастването на доставките на оръжие, най-вече далекобойни ПВО и ПРО системи, рашистката армия ще загуби изцяло и господството си във въздуха и неизбежно ще бъде обърната в бягство.
Слава на РУСИЯ!!!

2022.07.07 | 11:36

6
Междувременно от НАТО ще бъдат предоставени на ВСУ в скоро време и десетки танкове Абрамс, които ще мелят разконсервираните от руските складове Т-64-ки и Т-72ки. Но по-важно, икономиката на рашистан отива окончателно в клозета заради санкциите, които стават все по-пълни.

2022.07.07 | 11:35

5
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ
Гаргабуста

2022.07.07 | 09:48

3
Рашките смляха тия пиянки укроканибалите остана да се вземе Одеса и излаза на море и поляците ще вземат западна Украйна! Филма за героичните укри предадени от янките ще се повтори за кой ли път!
Зеленски!

2022.07.07 | 07:57

1
,,Руското министерство на отбраната не е обявило никакви нови териториални придобивки от 3 юли насам" За сметка на това аз всеки ден обявявам нови и нови териториални придобивки и победи...!
правилно

2022.07.07 | 08:19

2
така трябва,бий рашките по кратуните

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини