Оставки и уволнения в британското правителство

  • 07 юли 2022 06:56

  • 1302
  • 1
Оставки и уволнения в британското правителство
© Getty Images/Guliver (архив)

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е уволни висшия министър Майкъл Гоув, отговарящ за жилищното строителство, общностите и местното самоуправление, съобщи Би Би Си.

Междувременно към лагера на противниците на оставането на власт на британския премиер се присъедини и главният прокурор на Великобритания Сюела Брейвърмен, която  заяви, че "е време“ Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е  да си ходи, съобщи ДПА.

„Везните вече се наклониха в полза на това, че министър-председателят - болно ми е да го кажа -  е време да си ходи", каза тя.

Виден британски министър прикани Борис Джонсън да се оттегли

Вчера оставка подаде и министър Джон Глен в знак на протест срещу  Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, само няколко дни преди правителството да представи проектозакон за „рестартиране" на финансовата система след Брекзит. „Вече не мога да съчетая ангажимента си към ролята и към сектора на финансовите услуги с пълната липса на доверие във Вашето продължаващо ръководство на нашата страна", заяви Глен в писмото си до министър-председателя.

Според експресно проучване на ЮГов 69% от британците смятат, че Джонсън трябва да се оттегли от поста министър-председател.

Ройтерс отбелязва, че в момента, когато мандатът на Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е виси на косъм, украинците се надяват, че човекът, когото някои обичат да наричат "Борис Джонсонюк", ще успее да се задържи.

27-годишният Дмитрий Усиков заяви пред агенцията, че Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е ще има безплатни напитки в неговия бар дори ако бъде принуден да напусне властта.“Ще му сервираме всичко безплатно... защото той наистина помогна на страната ни и все още ни помага.“

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1302 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.07.07 | 11:35

1
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ

Добави коментар

Водещи новини