Германия търси работна ръка от Турция

  • 06 юли 2022 10:23

  • 633
  • 1
Германия търси работна ръка от Турция
© Getty Images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Тези дни германското правителство обяви, че желае да наеме за работа в страната кадри от Турция. Според министърката на вътрешните работи Нанси Фезер към момента Германия има нужда от служители в авиационния сектор, които да бъдат наети за обработка на багажите по германските летища.

По данни на списание "Шпигел" към момента Германия изпитва недостиг на работна ръка не само за авиационния сектор, а и за други два основни сектора. Това са хотелиерството и гастрономията. За да покрие недостига, Германия предвижда да наеме работна ръка за тези сектори на първо място от Турция, а също и от други страни.

Германците са призовани да се подготвят за евентуален недостиг на газ

Предстои германското правителство още през тази година да прегледа мигрантската си политика и да я ревизира, според новите условия за наемане на квалифицирана работна ръка от чужбина за различните сектори на икономиката, информира БТА.

Германският министър на труда Хубертус Хайл посочва пред "Шпигел", че страната му се нуждае от "по-бързо признаване на професионалните квалификации и от намаляване на бюрократичните процедури".

Последвайте канала на

Владимир Василев
633 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
da

2022.07.06 | 10:32

1
да взема укрите

Добави коментар

Водещи новини