Папата отправи молитва за жертвите на стрелбата на парада на 4 юли в САЩ

  • 05 юли 2022 20:54

  • 318
  • 1
Папата отправи молитва за жертвите на стрелбата на парада на 4 юли в САЩ
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март днес призова за отхвърляне на насилието и зачитане на живота, оплаквайки загиналите при "безсмислената стрелба“ по време на парада за Деня на независимостта в Чикаго, съобщи Асошиейтед прес.

В съболезнователна телеграма до архиепископа на Чикаго Франциск заяви, че се моли за шестимата убити в понеделник и за „изцеление и утеха за ранените и опечалените“. Цитирайки Библията, Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март призова всички да „отхвърлят насилието във всичките му форми и да уважават живота във всичките му етапи“.

Телеграмата до кардинал Блейз Супич беше подписана от държавния секретар на Франциск, кардинал Пиетро Паролин.

Стрелец, който се намираше на покрив в чикагския квартал Хайланд Парк, обсипа с куршуми множеството, събрало се да гледа парада, уби шестима души и рани 30. Полицията задържа един заподозрян, но не посочи какъв според нея е бил мотивът за стрелбата.

Стрелба в Чикаго на парад по случай 4 юли остави 5 трупа, 16 са ранени

Константин Тодоров
318 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 22:11

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини