Шарл Мишел на посещение в Скопие на фона на нови протести срещу "френското предложение"

  • 05 юли 2022 13:45

  • 1060
  • 2
Шарл Мишел на посещение в Скопие на фона на нови протести срещу "френското предложение"
© getty images
Слушай новината Слушай новината

Опозицията в Република Северна Македония призова за масов протест срещу "френското предложение“ за преговорната рамка на страната за членство в ЕС и днес, след като вчера протестът ескалира и група от протестиращите събори металните ограждения пред сградата на правителството, след което и пред парламента в Скопие.

Случилото се беше осъдено от СДСМ и ДСИ, а един от лидерите на протеста- председател на опозиционната партия „Левица“ Димитър Апасиев заяви, че имат "план Б", който ще стане ясен, след като предложената преговорна рамка бъде приета от правителството.

Шарл Мишел призова за напредък в сближаването между ЕС и Западните Балкани

Председателят на Европейския съвет Шарл МишелШарл МишелШарл Мишел – белгийски политик и премиер на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 г. в пристига на еднодневно посещение днес в Република Северна Македония.

Предстоят му срещи на четири очи с премиера на страната Димитър Ковачевски, ще участва и в  заседанието на правителството, на което се очаква да бъде разгледано предложението за преговорна рамка на страната за членство в ЕС, след което ще има среща и с президента Стево Пендаровски.

Виолета Симеонова
1060 2

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 14:17

2
❤️Спрете да се дрогирате. Знам един сайт, където хиляди самотни момичета чакат да бъдат прецакани. Проверете ги на връзката ➤ Ja.cat/id398062

2022.07.05 | 13:51

1
Евро глупаци

Добави коментар

Водещи новини