Италия планира да обяви извънредно положение в регионите, засегнати от суша

  • 04 юли 2022 16:38

  • 711
  • 1
Италия планира да обяви извънредно положение в регионите, засегнати от суша
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Италианското правителство планира да обяви извънредно положение в отговор на сериозната суша, която засегна части от страната, съобщи кабинетът на премиера Марио Драги, цитиран от агенция ДПА.

Кабинетът ще се събере по-късно днес, за да обяви мерките, отнасящи се за най-засегнатите региони. Сред тях е северната част на страната с големите си езера, включително езерото Гарда, които задържат много по-малко вода, отколкото е нормално по това време на годината.

По, най-дългата река в Италия, с делтата си близо до Венеция, е на най-ниското си ниво за последните 70 години в определени точки по течението си. Градовете Пиза и Верона наложиха ограничения на водата, а Венеция и Милано изключиха някои от своите фонтани.

Наблюдаваното увеличение на тежестта и честотата на сухите периоди в средиземноморския регион се дължи широко на изменението на климата, отбелязва БТА.

Верона и Пиза ограничават потреблението на вода заради една от най-тежките от десетилетия суши

Константин Тодоров
711 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.04 | 19:23

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини