В. "Гардиън": Борис Джонсън е пред разследване за обещанието за 40 нови болници

  • 03 юли 2022 06:29

  • 2141
  • 2
В. "Гардиън": Борис Джонсън е пред разследване за обещанието за 40 нови болници
© Getty Images/Guliver (архив)

Британската сметна палата ще започне разследване относно обещанието на премиера консерватор Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, че до 2030 г. в Обединеното кралство ще бъдат построени 40 нови болници, пише днес лондонският вестник "Гардиън".

Според изданието представители на опозиционната Лейбъристка партия твърдят, че тази схема съществува "само във въображението на премиера".

Нов скандал, този път с дъх на алкохол, сполетя кабинета на Борис Джонсън

В предизборната си кампания през 2019 г. Консервативната партия заявяваше, че предстои изграждането на 40 болници, но оповестените досега проекти са всъщност реконструкции на съществуващи здравни заведения.

Независимата Национална одитна служба е решила да извърши ревизия на финансовите аспекти на цялата схема, което ще постави Джонсън в големи затруднения предвид предизборните обещания. От одитната служба казват ясно, че са обезпокоени доколко правителството поддържа желанието си да изгради този брой съвсем нови болници.

Намесата на ревизорите ще постави още въпроси относно честността и стандартите в консервативното правителство след проточилите се спорове около т.нар. партигейт и поредицата секс скандали с мъже от управляващата партия, заключава "Гардиън".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2141 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.07.03 | 10:11

2
МРЕТЕ КРАВАРСКИ КУУУУУРВИИИИИ
Капиталист за капиталист = другар и братушка

2022.07.03 | 08:06

1
В Русия е забранен съветски филм за световния ционизъм, от 1991 г. Русия е под игото на ционистите, няма Слава Путин без Майдан и без политиката на Порошенко и Зеленски!

Добави коментар

Водещи новини