Председателят на румънския Сенат Флорин Къцу хвърли оставка

  • 29 юни 2022 14:50

  • 330
  • 0
Председателят на румънския Сенат Флорин Къцу хвърли оставка
© Getty images (архив)

Председателят на румънския Сенат Флорин Къцу хвърли оставка, съобщи днес лидерът на Национално-либералната партия и министър-председател на Румъния Николае Чука, цитиран от Аджерпрес, предаде БТА.

Чука съобщи, че временен председател на горната камара на парламента ще бъде Алина Горгиу.

На пресконференция Флорин Къцу заяви, че е решил да подаде оставка от поста председател на Сената, след като председателят на партията и генералният секретар са го информирали, че НЛП оттегля политическата си подкрепа от него. Къцу каза, че е решил да подаде оставка, за да не създава проблеми в НЛП. Той допълни, че неговите съпартийци били недоволни от изявленията му за мерките, които предприема правителството и които според него вредят на румънците.

„Разбира се, тези мерки идват от Социалдемократическата партия (СДП)“, каза Флорин Къцу, визирайки коалиционния партньор на НЛП.

Той заяви, че няма да напусне партията и ще продължи политическата си кариера.

В началото на април Флорин Къцу бе свален от поста председател на Национално-либералната партия с мотив, че вреди на коалиционните отношения със социалдемократите и че има нисък рейтинг. Това стана само шест месеца, след като бе издигнат за лидер на либералите. Най-старата политическа формация в Румъния бе оглавена от бившия генерал от резерва Николае Чука, който е настоящият министър-председател.

 

Валери Зайцев
330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини