ЕС удължава използването на ковид сертификатите, заради увеличаване на броя на заразените

  • 28 юни 2022 15:10

  • 1642
  • 2
ЕС удължава използването на ковид сертификатите, заради увеличаване на броя на заразените
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Страните от Европейския съюз днес одобриха удължаването на правилата за ковид сертификатите с една година до края на юни 2023 година, предаде Асошиейтед прес. Една от причините е нарастващият брой нови случаи на коронавирус преди началото на летния сезон.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 898

Сертификатите бяха въведени през юли миналата година, за да се улесни пътуването в 27-членният съюз по време на пандемията. Те са успешен инструмент, който дава възможност на гражданите от ЕС да пътуват в рамките на съюза без ограничения, като поставянето под карантина например. Държавите от ЕС са издали близо 2 милиарда сертификата.

Канада отмени изискването за COVID сертификат при пътувания

Документът потвърждава, че притежателят му е ваксиниран срещу коронавируса, че има отрицателен резултат от тест или е преболедувал инфекцията.

Европейският съвет заяви, че мерките могат да бъдат отмени и по-скоро. Поради подобрилата се ситуация през последните няколко месеца повечето страни в Евросъюза отмениха мерките срещу заразата, но увеличаващият се брой положителни проби в резултат на нови варианти на вируса кара правителствата да преосмислят стратегиите си.

Пример за това е Франция, където министърката на здравеопазването Брижит Бургиньон тези седмица препоръча на хората отново да носят маски в пълни с хора помещения и в градския транспорт.

Калина Христова
1642 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.06.28 | 15:53

2
"Сертификатите бяха въведени през юли миналата година, за да се улесни пътуването в 27-членният съюз" хахахаха да ви пикам на трансхуманизма!

2022.06.28 | 15:49

1
дигитални тоталитаристи - без насилие няма да сме свободни

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини