Торнадо взе жертва в Нидерландия

  • 27 юни 2022 20:07

  • 1264
  • 0
Торнадо взе жертва в Нидерландия
© Getty Images/Guliver (архив)
Слушай новината Слушай новината

Торнадо отне живота на най-малко един човек, а 10 бяха ранени в нидерландския крайбрежен град Зирикзее, предаде Франс прес, като цитира информация на службите за спешна помощ.

Рядко срещаният атмосферен феномен събори покривите на четири къщи и предизвика срутване на фасадата на жилище, съобщиха властите на провинция Зеланд.

"За нещастие торнадото причини смъртта на един човек" и по първоначална информация има още около 10 ранени, съобщава изявление на същия източник. Службите за спешна помощ все още оценяват последиците от торнадото, но на няколко улици в града са причинени значителни щети, включително от съборени дървета и керемиди.

На публикувани в социалните мрежи снимки се виждат отломки, повесени от стълб завихрен въздух и голяма бяла фуния от облаци, на фона на тъмно небе.

Торнадо вилня в турския град Ескишехир

Службите за спешна помощ призоваха гражданите да не приближават района, за да не усложняват работата на полицията и пожарната и поради опасност от падане на тухли и клони.

Нидерландия регистрира няколко торнада всяка година, но последният причинен от тях смъртен случай е от 1992 година, по данни на националната телевизия.

Константин Тодоров
1264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини