ЕК очаква Сърбия да се включи в санкциите срещу Русия

  • 20 юни 2022 14:01

  • 1920
  • 3
ЕК очаква Сърбия да се включи в санкциите срещу Русия
© Pixabay

Европейската комисия изрази днес отново очакване Сърбия да прилага европейските санкции срещу Русия, въведени заради войната в Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 11838

,,Помагаме на Сърбия и на останалите партньори на ЕС да намалят зависимостта си от руските енергоносители'', посочи говорител на комисията на пресконференция в отговор на въпрос дали не може за Белград да се предвиди изключение от частичната забрана за внос на руски петрол.

Европейският парламент иска от Сърбия да наложи санкции на Русия

Той отбеляза, че ЕС осигурява средства за енергийна ефективност, за развитие на източници за възобновяема енергия, за изграждането и поддръжката на Трансбалканския коридор на снабдяване с ток. 

Започна работата по изграждането на връзка между газопроводите на Събрия и България през януари тази година. ЕС осигури 50 милиона евро безвъзмездно за строежа. Това е важна стъпка за осигуряване и разнообразяване на газовите доставки за Сърбия, посочи говорителят.

Владимир Василев
1920 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2022.06.20 | 16:03

3
и на тях няма да им се размине! ще намерят начин да ги принудят, ге*йовете не прощават!

2022.06.20 | 15:35

2
Сърбия сключи договор за доставка на газ с Газпром на цена от 350$ докато ЕС плаща по 1000$
иван иванов

2022.06.20 | 14:55

1
Еврогеѝската комисия се опитва по наѝ-недемократичен начин да изнасили демократична Сърбия, за да наложи и тя някакви санкции на великата Руска Федерация, само за да угодят на краварите от Северна Америка. Евргеѝският съюз е свалил вече гащите и със сълзи на очи моли жално, моля те сложи малко вазелинче на дупето ми защото без него много ме боли. ДА ЖИВЕЕ ДЕМОКРАЦИЯТА НА КРАВАРИТЕ .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини