Предупреждение за суша в Италия, 30% от селскостопанската продукция е застрашена

  • 16 юни 2022 21:27

  • 853
  • 3
Предупреждение за суша в Италия, 30% от селскостопанската продукция е застрашена
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Предупреждение за засушаване в Италия обхваща обширни територии от долината на По до централните реки Арно, Аниене и Тибър, чийто дебит е наполовина спрямо обичайния по това време на годината, съобщиха официални представители в четвъртък, цитирани от БТА.

Те казаха, че нивата на реките са "драстично намалели", а представител на река По каза, че спадът на нивото ѝ е с повече от три-четвърти.

Нечувани жеги във Франция, стотици огнеборци се борят с горските пожари

Докато Ломбардия, Пиемонт, Венето и Емилия-Романя ще поискат извънредно положение, властите в по-централните региони настояват за намаляване на използването на вода за производство на енергия.

Пресъхването на По заплашва над 30% от националната селскостопанска продукция, а щетите в момента се оценяват на над два милиарда евро. По-честите и интензивни засушавания са сред последствията от климатичните промени, причинени от човека, твърдят учени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
853 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Еми…

2022.06.16 | 22:46

1
Ще вземете от урките ама като си линчуват наркомана зеле евреин

2022.06.17 | 00:19

2
Ще направи-търси компрометтре немският Оскар Шмолц-Рубиншайн-Гийзи-Вагенкнехт предвид датчанският въпрос за Fy og Bi ? Това си е въпросът , а не дали или нали ...
Майтапчи Йово

2022.06.17 | 02:47

3
Че ми ИдетИ уя тъз година, джендъри прости:)))!

Добави коментар

Водещи новини