Австрия и Чехия също съобщават за намалени доставки на руски газ

  • 16 юни 2022 12:16

  • 584
  • 1
Австрия и Чехия също съобщават за намалени доставки на руски газ
©
Слушай новината Слушай новината

След Германия Австрия и Чешката република също съобщават за намалени доставки на газ от Русия, съобщава австрийското издание Der Standart. Говорител на местната петролна и газова компания OMV заяви, че руският доставчик "Газпром" е информирал за намалението.

"Ако изобщо се наложи поради по-ниското търсене на газ, ще заменим тези обеми с обеми от хранилищата и обеми от спот пазара. Понастоящем доставките за нашите клиенти са осигурени."

Говорител на чешката компания CEZ също потвърди в четвъртък за намалени доставки, свързани с технически проблеми.

"Газпром" вече намали доставките на газ за Германия като посочи като причина забавяне на ремонта на газовите компресори, които се бавели заради наложените санкции.

Германският министър на икономиката Роберт Хабек заяви, че обяснението от страна на "Газпром" е политически претекст и това очевидно е стратегия за създаване на несигурност и повишаване на цените.

"Газпром" намали с 15 на сто днешните доставки за италианската "Ени"

Хабек предупреждава: "Трябва да бъдем бдителни. Трябва да продължим да работим концентрирано. Преди всичко не трябва да позволяваме да бъдем разделяни. Защото това е целта на Путин."

Калина Христова
584 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Еми…

2022.06.16 | 12:44

1
Солидарните с усрайна знаем че сте джендъри ама доказахте че сте пидираси мазохисти. Хвала усрайна хвла еврейна наркоман

Добави коментар

Водещи новини