Върху Испания се стовари най-горещата за сезона вълна от 20 години насам

  • 11 юни 2022 18:22

  • 21188
  • 0
Върху Испания се стовари най-горещата за сезона вълна от 20 години насам
© Getty (архив)

Продавачите на вентилатори правеха добър бизнес в южния испански град Севиля днес, тъй като Испания е обхваната от най-горещата  гореща вълна преди летния сезон  от поне 20 години насам, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Кочияшите на карети мокрят конете, които возят туристите из историческите забележителности на Севиля, в опит да ги облекчат от жегата.

Температурите днес достигнаха 40 градуса по Целзий в долината на река Гуадалкивир в Севиля и близкия град Кордоба, съобщи националната метеорологична служба AEMET.

Температурите могат да се повишат до 42 градуса по Целзий  в долината Гуадиана в Естремадура и други части на южната част на страната по-късно в събота, съобщиха синоптиците.

Утре горещата вълна може да се засили, тъй като се очакват температури до 43 градуса по Целзий  в някои части на Южна Испания.

Облак от горещ въздух от Северна Африка доведе до повишаване на температурите, обясняват специалистите. Според синоптиците от AEMET, горещата вълна може да продължи в по-голямата част на Испания до 15 юни, шест дни преди официално лятото да започне на 21 юни.

Синоптиците прогнозират силни ветрове и бури в някои части на Испания.

Африканска жега мъчи Южна Испания

Валери Зайцев
21188 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини