Германски учени: ЕС да въведе мита върху вноса на руските енергийни ресурси

  • 07 юни 2022 16:03

  • 1208
  • 0
Германски учени: ЕС да въведе мита върху вноса на руските енергийни ресурси
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Много преподаватели по икономика в германските университети подкрепят въвеждането на мита от страна на Европейския съюз (ЕС) върху вноса на енергийни ресурси от Русия, показват данните от проучване, цитирано от ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 9924

Това би намалило сумите, които страните от ЕС плащат на Русия, без да възникне сериозен риск за спиране на енергийните доставки, смятат 70 процента от 158-те професори, които са участвали в допитването. То е проведено от Института за икономически проучвания "Ифо" (Ifo) в Мюнхен и от вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Университетските преподаватели определят митата като по-добра мярка от налагането на ембарго и като по-ефективни от установяването на количествени ограничения върху руския износ. Митата ще принудят Москва да намали експортните цени на енергийните си ресурси, смятат немските икономисти.

Част от участниците в проучването, 23 процента, са скептично настроени по отношение на въвеждането на мита, тъй като това би повишило още повече потребителските цени, информира ДПА, цитирана от БТА.

Олаф Шолц: Санкциите пречат на Москва да запази военните си способности

Константин Тодоров
1208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини