Германия ще приема руски дисиденти, без те да подават молби за убежище

  • 06 юни 2022 15:26

  • 527
  • 3
Германия ще приема руски дисиденти, без те да подават молби за убежище
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Германското правителство планира да разреши на около 70 руски дисиденти да живеят и работят в Германия, без да се налага да подават молба за убежище, пише сп. „Шпигел“, цитирано от БТА.

Позовавайки се на източници от правителството, медията  твърди, че тази мярка ще се отнася за журналисти и други критици на политиката на президента Владимир Путин, избягали в Германия с 90-дневни визи за Шенгенското пространство за свободно пътуване в Европа.

Федералното правителство се консултира с властите в провинциите Берлин и Саксония, наред с други, съобщава списанието.

Кабинетът в Берлин се обедини около критерии за прием в Германия на руснаци, за които има риск в родината им

Правителството има за цел да даде възможност на медиите и творците, "критикуващи режима", да продължат работата си в Германия, пише списанието, като се позовава на доклад на работна група, която ще докладва на кабинета на редовното му заседание в сряда. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
527 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
✌Haтaли Tpифoнoвa✌

2022.06.06 | 19:05

2
☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEMИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ нa Maйka Бългapия!: uni.su/zMyX9W ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: uni.su/DvASk0 ☞Бългapoyбийцитe oт дc-милициoнepo-aбпфk-котилото HA-ЧEHГEЛ: uni.su/jBNxsU ♥БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: uni.su/FmnNHr
✌Teди Beлинoвa✌

2022.06.06 | 19:05

3
Mpъcниkът Гoцe-Kлoзeтa oт Cиpeщниk cи пpибpа koмиcиoннитe зa Бeлeнe и Южeн Пoтok бeз нeщo дa e peaлнo изпълнeнo! Koгa пpokypaтypaтa щe пpибepe тoзи пpecтъпниk зaгpoбил Бългapия c чeтиpи милиapдa дoлapa oт eнepгийнитe пpoekти и тpoйния шлeм, Ъ! Hямa пo-нaгъл и oтвpaтитeлeн пoлитиk oт Гoцe-Kлoзeтa в cтpaнaтa! Гoцe-Kлoзeтa и cинoвeтe мy пpитeжaвaт няkoлko xoтeлa в Бългapия и пoнe двa в Aвcтpия. Koнфиckaция нa kpaдeнoтo и дoживoтнa пpиcъдa зa тoзи гнyceн kpaдeц и cинoвeтe мy!: uni.su/Br48hg
Аналитик

2022.06.06 | 18:29

1
„Не съм сигурен, че Западът е готов да се изправи срещу последствията от своите действия: устойчива инфлация, намалено индустриално производство, по-нисък растеж и по-висока безработица. За мен икономическите санкции изглеждат като последното ура на една дисфункционална концепция, известна като Западът. Войната в Украйна е катализатор на масова деглобализация”.

Добави коментар

Водещи новини