Среща за разследване на военни престъпления на Русия в Украйна се провежда в Хага

  • 31 май 2022 12:34

  • 914
  • 5
Среща за разследване на военни престъпления на Русия в Украйна се провежда в Хага
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Представители на страни, работещи заедно върху разследване на военни престъпления при руската инвазия в Украйна, се събират на среща днес в Хага, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13945

Координационната среща се провежда в централата на агенцията на Европейския съюз за сътрудничество в правосъдието Евроюст и в нея участват членове на съвместен разследващ екип и прокурорът от Международния наказателен съд (МНС) Карим Хан.

Съвместният разследващ екип, включващ Украйна, Литва и Полша, беше създаден в края на март. Няколко седмици преди това МНС започна разследване в Украйна. 

Нахлуването на Русия в Украйна е широко осъждано като незаконна проява на агресия. Руските сили са обвинявани в убиване на цивилни в Буча край Киев и за нападения срещу гражданска инфраструктура. Москва твърдо отрича нейните войски да са отговорни за зверства. 

Международният наказателен съд изпраща в Украйна рекордно голям разследващ екип

Последвайте канала на

Константин Тодоров
914 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
721378

2022.05.31 | 17:08

5
Далечно квичене на безсилна путиноидна свиня :)
Волинско клане / Бабин Яр - Уикипедия

2022.05.31 | 14:44

2
От "четивото" за евентуален ядрен удар/геноцид в Украйна... Много хубаво описание на американските зверства в Хирошима и Нагазаки, които са си геноцид :) Повече такива четива да има - за да знаят младите, а старите да си припомнят :) Може и за Клането в Но Гун Ри, Килимните Бомбардировки в Камбоджа, за Напалма във Виетнам, за Клането в Ми Лай, за Портокаловия Агент, за Белия Фосфор в битките за Фалуджа едно и две и т.н. и т.н.... Абе много са им геноцидите на американците - ще има да пишете...!!! Ехеееее :)
Ongoing Wars Wiki - Google

2022.05.31 | 14:45

4
От "четивото" Война има само в Украйна, и никъде другаде не умират хора - Тоя неадекватник - какви ги говори??? Ако не знаете английски, та да прочетете линка от по-горе, то може и българския вариант - Списък с активни военни конфликти - в Гугъл, но той е къде, къде по-зле поддържан и информацията и/или източниците са в пъти по-малко, от английския вариант... Иначе за Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и т.н. и т.н. е пределно ясно, че никога не са били нападани - това са само слухове... Тези Специални Военни Операции - Пустинна Буря и/или Шок и Ужас - са Путинова пропаганда... Пък и до 20/30 години успешно ще бъдат изтрити, от набиращия сила - Новговор :) То вече има сумати видеа, на млади япончета, които не знаят, че бабите и дядовците им са били стопени от Атомните бомбардировки/геноциди на САЩ...
Браво!!!

2022.05.31 | 14:44

3
Браво!!! Точно както в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Виетнам и куп други сринати, след Специални Военни Операции страни - то не бяха - Пустинна Буря, Шок и Ужас, Трайна Свобода и т.н. Алеле Мале - пък в цяла Африка... Колко пречиствателни станции и/или напоителни канали за залесяване се направиха... За да може, дечицата там, да имат достъп до питейна вода и храна... Абе... Равнопоставен/равноправен хуманизъм и алтруизъм - от където и да го погледнеш...!!! :)
хахаха

2022.05.31 | 13:01

1
екипа казва всичко усрайна, полша и литва хахахахахахахахахахахахахахахахахахахах смрт бе вашата м@мичка краварски слуги

Добави коментар

Водещи новини