Откраднаха картини от офиса на Герхард Шрьодер

  • 27 май 2022 16:15

  • 680
  • 3
Откраднаха картини от офиса на Герхард Шрьодер
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, оказал се в епицентъра на международен скандал заради връзките си с руския бизнес и политика, се раздели с три картини, които украсяваха стената пред офиса му в Бундестага. Причината за изчезването на произведенията на изкуството е кражба, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Германският парламент потвърди днес, че миналата седмица е подал оплакване за извършвано престъпление.

Според Бундестага изчезналите картини са две произведения на германския художник Уве Бремер и една на неназован китайски творец.

Офисът на Шрьодер се намира в Дома "Ото Велс", намиращ се на няколкостотин метра от основната сграда на германския парламент в Берлин. По данни на сп. "Щерн" картините са висели от 16 години в публично достъпна част на сградата. Не се съобщава на каква стойност се оценяват творбите.

Герхард Шрьодер напуска съвета на директорите на "Роснефт"

Кражбата става, след като само преди седмица Шрьодер беше лишен от привилегиите си на бивш канцлер. Бюджетната комисия на Бундестага реши да му отнеме правото да има офис, след като само за миналата година от държавната хазна за лични разходи там са били изплатени над 400 000 евро. Независимо от това бившият канцлер запазва правото си на пенсия и лична охрана.

Откакто през февруари Русия нахлу в Украйна, Шрьодер е подложен на засилен натиск у дома и в чужбина. Наскоро социалдемократът подаде подаде оставка като член на Надзорния съвет на руската енергийна компания "Роснефт".  Освен това той обяви, че няма да заеме предложеното му мястото на член на Надзорния съвет на "Газпром".

Константин Тодоров
680 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
сука бляд

2022.05.27 | 21:19

3
крадлива

2022.05.27 | 18:30

2
Щом ПП са първите където се разбират по устава им като МЕМЕ платформа , тогава ,предвид власта и властовата позиция която поемат, би трябвало да имат ясно очертана стратегия , тоест инструкция, в международна търговска органицяция относно случката с Terra Luna . Отговор 2022.05.27 | 18:29 19 тоест - при нас ставаме за прибираме на реколта от кайсия в вилната зона , преобръщане онова в ракия , плюс не плащане на акциса . за друго не сатва 2022.05.27 | 18:28 18 но там е основният въпрос , как например топлина енергия да е евтина , щом нямаме техници за подръжка или инженери за изграждане на такава ? 2022.05.27 | 18:26 17 те имат ли въобще някаква изразена позиция по въпроса - вероятно даже не са се занимаели с въпроса , защото трансгранични или билатералните неща , предвид други въпроси , не ге засягат-занимает , предвид липса на кадрите ...
Анонимен

2022.05.27 | 17:05

1
Този руски шпионин ли беше.

Добави коментар

Водещи новини