Борис Джонсън пое отговорността за "Партигейт", но не подаде оставка

  • 25 май 2022 14:58

  • 905
  • 3
Борис Джонсън пое отговорността за "Партигейт", но не подаде оставка
48 4дни
© Getty (архив)

Британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е пое отговорността за "Партигейт", предаде Би Би Си.

Министър-председателят заяви това след като полицията в Лондон обяви край на разследването на купоните в правителствени сгради, вдигани по време на локдауните, наложени заради ковид-19.

Лондонската полиция приключи разследването по скандала "Партигейт"

"Аз поемам цялата отговорност", каза лидерът на кабинета в Лондон.

Той също призна, че е посетил няколко събирания. "Това бе моят малък жест на подкрепа към хората, които се трудеха неуморно", каза още премиерът на Обединеното кралство.

"Аз съм горд с работата, която правителство свърши в борбата срещу коронавирусната инфекция", заяви Джонсън.

Коментирайки доклада, премиерът в Камарата на общините (долната камара на държавния парламент) заяви: Не ще си извлечем поуките и няма повтаряме грешките си.

Джонсън се извини за "Партигейт", отказва да подаде оставка

Лидерът на най-голямата опозиционна сила в Британия – Лейбъристката партия - Киър Стармър взе думата след Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

"Искам да напомня, че вратата на "Даунинг стрийт" 10 (резиденцията на британските премиери) е един от най-ярките символи на нашата демокрация. Министърът-председателят е наделен с огромни правомощия, но искам да кажа следното, премиерите не управляват вечно нашата страна. Ето защо аз призовавам господин Джонсън да  си вземе багажа и да напусне "Даунинг стрийт" 10", каза лидерът на опозицията.   

По време на заседанието Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е отхвърли исканията и на опозицията, и своите съпартийци (консерваторите) да подаде оставка заради "Партигейт". 

 

 

Валери Зайцев
905 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
парти чиче

2022.05.25 | 23:29

3
сиреч нагло копеле
ЖалкиНищожества

2022.05.25 | 16:44

2
Много е лошо, когато джендърските държави си нямат Карлуково,Корило и четвърти километър.
оставка,

2022.05.25 | 15:20

1
парти чиче !!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини