Полицията разби престъпна група за измами на възрастни италианци

  • 20 май 2022 16:09

  • 829
  • 0
Полицията разби престъпна група за измами на възрастни италианци
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Полицията в четири европейски държави е разбила престъпна група, която използвала млади жени, за да източва спестяванията на възрастни мъже в Италия. Това съобщи днес правоохранителната агенция на ЕС, цитирана от АП.

В съвместна операция на властите в Италия, Германия, Румъния и Нидерландия, подкрепена от Европол, вчера са били извършени обиски на 23 жилища и задържани 13 заподозрени.

Иззети са също електронна техника и документи.

Според Европол бандата, съставена предимно от членове на едно  и също румънско семейство, пращала млади жени да бъдат наети като домашни помощнички при мъже на възраст от 70 до 90 години в Италия.

Удар срещу мафията в Италия

Целта на това била възрастните италианци да бъдат обрани и изманени. Един от пострадалите се разделил с близо 20 хиляди евро, а друг бил упоен с валиум от мнимата слугиня, за да може тя необезпокоявано да ограби жилището му.

Мошениците подбирали за жертви мъже, които живеели далеч от роднини, главно в южния регион Калабрия. Обикновено наетата за помощничка жена започвала физическа връзка със стареца, после го молела за пари под претекст, че е болна или че е болен неин роднина. А който откажел, бивал изнудван, разказаха от Европол.

Според европейската полицейска агенция престъпниците успели да се сдобият с над 1,1 млн. евро, които "изпрали" чрез инвестиции в недвижими имоти, автомобили и злато, предаде АП.

Виолета Симеонова
829 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини