Герхард Шрьодер напуска съвета на директорите на "Роснефт"

  • 20 май 2022 15:37

  • 855
  • 0
Герхард Шрьодер напуска съвета на директорите на "Роснефт"
© Getty images
Слушай новината Слушай новината

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер, приближен на президента на Русия Владимир Путин, ще напусне съвета на директорите на "Роснефт". Това съобщи руската петролна група, цитирана от БТА.

Същото ще направи и германският бизнесмен Матиас Варниг. 

Според "Роснефт" Герхард Шрьодер е информирал компанията, че не може да продължи да изпълнява функциите си в рамките на управителния  орган.

Европейският парламент иска санкции за бившия германски канцлер Шрьодер

Отнасяме се с разбиране към решението им и благодарим за постоянната помощ, обяви руският гигант в комюнике, цитирано от Ройтерс.

Бундестагът, долната камара на германския парламент, реши вчера да лиши Шрьодер от някои привилегии,  с които се е ползвал в качеството си на бивш канцлер.

Депутатите от Европейския парламент също са приели с мнозинство резолюция с необвързващ характер, с която искат той да подаде оставка.

Герхард Шрьодер бе подложен на остри обществени критики заради факта, че запазва доходоносната си позиция в съвета на директорите на "Роснефт", на която е от 2017 година.

Напускането на Шрьодер и Варниг идва след оттеглянето на петима други чуждестранни вицепрезиденти на "Роснефт", съобщиха пред Ройтерс шестима източника. 

 

Мая Йорданова
855 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини