Белгия премахва и последните противоепидемични ограничения

  • 20 май 2022 10:44

  • 375
  • 0
Белгия премахва и последните противоепидемични ограничения
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

От началото на следващата седмица в Белгия отпадат и последните ограничения, въведени заради пандемията от ковид, съобщиха местни медии, цитирани от БТА. Ще се запази единствено изискването за носене на маски в чакалните пред лекарските кабинети, както и в болниците.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32650

Прекратява се задължението за носене на маски в обществения транспорт и в аптеките, което в последните седмици рядко бе спазвано. Белгийският министър на транспорта Жорж Жилкине поясни, че повече няма да се изисква маска и във влаковете и самолетите, но това са мерки, преценявани допълнително от превозвачите.

Ситуацията с COVID-19 на Балканите

Занапред спира действието на законодателството, с което бе въведен ковид сертификат. Жилкине уточни, че при нужда може да бъде взето решение за възстановяване на тази мярка, на фона на опасения на други представители на управляващите, че наесен може да се появи нова епидемична вълна и отново да се наложи реимунизация. Премахва се изискването някои от пътуващите до Белгия предварително да попълват формуляр, в който се посочват здравният им статус, адресът на пребиваване в страната и други лични данни.

Местните здравни власти съобщиха, че за последната седмица се наблюдава спад от 16 на сто в броя на заразените с ковид, до 3701 души. В болница с новото заболяване са 1513 души, от които 106 са в спешни отделения.

Повече за Коронавирус

corona
Теодора Александрова
375 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини