Във Финландия пуснаха бира, посветена на евентуалното в членство на страната в НАТО

  • 17 май 2022 11:27

  • 844
  • 1
Във Финландия пуснаха бира, посветена на евентуалното в членство на страната в НАТО
© Getty images (архив)
Слушай новината Слушай новината

Финландската пивоварна Olaf Brewing пусна бира, посветена на евентуалното влизане на страната в НАТО.

На етикета на кехлибарната напитка е изобразен рицар, на чиито доспехи е нарисувана емблемата на Северноатлантическия пакт, а в дясната си ръка държи халба.

Продуктът се казва Otan Olutta, което се превежда като "Ще си взема бира", а OTAN е съкращение на официалното название  на Пакта - Организация на Северноатлантическия договор, изписвана на английски и други езици като NATO, четено отзад напред.

Снимка: OLAF BREWING

В ранните часове на днешния ден в парламента в Хелзинки завършиха дебатите за кандидатстването на страната в НАТО. Заседанието на депутатите продължи повече от 14 часа и законодателите направиха 212 изказвания.

След парламентарния маратон президентът на Финландия Саули Ниинисте заяви, че страната му ще подаде заявление за пълноправно членство в НАТО.

Граничещите с Русия Швеция и Финландия изразиха желанието да влязат в НАТО на 15 май заради агресията на Москва срещу Украйна.

Швеция ще кандидатства за членство в НАТО

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2022.05.18 | 09:14

1
А ПУТЛЕР ПОСЕГНЕ КЪМ АТОМНОТО КОПЧЕ, А СА МУ ГРЪМНАЛИ РАКЕТИТЕ НАД РУСКА ТЕРИТОРИЯ С ЛАЗЕРНИ ЛЪЧИ ОТ САТЕЛИТИТЕ – ТОГАВА РУСНАЦИТЕ ЩЕ УХАЯТ НА ГЕРГЬОВСКО АГНЕШКО

Добави коментар

Водещи новини