Германия е отворена към идеята да конфискува активи на Руската централна банка

  • 17 май 2022 11:05

  • 1388
  • 3
Германия е отворена към идеята да конфискува активи на Руската централна банка
© GettyImiges
Слушай новината Слушай новината

Германският финансов министър Кристиан Линднер е отворен за идеята за изземване на руски държавни активи за финансиране на възстановяването на Украйна, съобщава Агенция Ройтерс. Това заяви той в интервю за германския бизнес всекидневник Handelsblatt и три други европейски вестника.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 6247

"Аз съм политически отворен към идеята за конфискуване на чуждестранни активи на Руската централна банка", каза Линднер, добавяйки, че предложенията в този смисъл вече се обсъждат сред икономическите сили от Групата на седемте и в Европейския съюз.

"В случай на частни активи трябва да видим какво е правно възможно", добави Линднер. "Трябва да уважаваме върховенството на закона, дори ако имаме работа с руски олигарси".

По отношение на фискалната политика на Европейския съюз Линднер посочи, че може да бъде отворен за компромис по отношение на бъдещото управление на правилата за дълга на ЕС.

Германия е отворена за общоевропейска забрана на руските въглища

Въпреки че не може да подкрепи реформа със смекчаване на критериите от Маастрихт - гръбнакът на фискалните правила на ЕС - той каза, че "фискалните правила трябва да бъдат по-реалистични и ефективни".

Калина Христова
1388 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КОНФИСКУВАТ СЕ И СЕ

2022.05.17 | 19:15

3
ХАРЧАТ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА УКРАЙНА.
пладнешки

2022.05.17 | 11:53

2
пладнешки крадци. значи в демокрацията на всеки може да бъде открадната собствеността под някакъв предлог. нищо не се е променило.
ne

2022.05.17 | 11:31

1
samo glupavi ped li mogat da zastavat s u darjavata ot koiato im zavisim ikonomikata no nishto kato niamate gaz shte sadite kartofi

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини